Cancerul intestinului gros a urcat pe locul al II-lea în rândul celor mai frecvente forme de cancer, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, în țara noastră. Datele privind incidența acestei boli în România arată că 10. 256 de români sunt diagnosticați în fiecare an cu această formă de cancer, iar 5.675 de persoane pierd anual lupta cu boala.
Printre cele mai frecvente simptome ale acestei afecțiuni se numără: sângerarea rectală (nr. scaun cu sânge), modificarea tranzitului intestinal, dureri sau crampe abdominale, anemie fără o explicație anume, pierdere inexplicabilă în greutate.
Persoanele care vor să afle mai multe despre acest tip de cancer sunt așteptate duminică, în Parcul Herăstrău, între orele 11.00 și 16.00, acolo unde va fi organizată, de către Federația Asociatiilor Bolnavilor de Cancer și Liga Română de Cancer, caravana de informare despre această boală.
Medici, dar și personalități publice vor oferi celor interesați informații atât despre pericolul pe care îl reprezintă cancerul intestinului gros, cât și despre simptomele și metodele de prevenție și diagnosticare precoce a acestei bolii.
„Este necesar ca toată populația României să fie conștientă că, după o anumită vârstă, controlul la medic nu mai este o opțiune, ci o necesitate pentru a avea o viață sănătoasă și longevivă. Mai ales în cazul cancerului de colon, aceste controale sunt vitale. Lăsați rușinea, jena sau frica la o parte, viața are prioritate!”, a declarat dr. Oana Ingrid Mesinschi, de la Spitalul Coltea.